Corona

Als vereniging houden wij de ontwikkelingen rondom Corona continu in de gaten. Op basis van de huidige situatie, het advies van het RIVM en de adviezen van Scouting Nederland, vinden onze activiteiten voor de Welpen en de Verkenners vanaf zaterdag 9 mei weer plaats. Voor de loodsen zijn er vooralsnog geen activiteiten. Al onze activiteiten vinden plaats onder de volgende regels en afspraken:

Veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen

• Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.
  • Blijf thuis als je één van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft.
  • Wanneer er tijdens de opkomst klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts, ga dan direct naar huis.
  • Welpen: houd 1,5 meter afstand van de leiding.
  • Er worden zo min mogelijk contactspelen gedaan.
  • Verkenners: houd 1,5 meter afstand van elkaar en de leiding.
  • Er worden geen contactspelen gedaan.
  • Hoest en nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en vermijd het aanraken van je gezicht.
  • Ga voordat je naar Bestevaer vertrekt thuis naar het toilet (het toilet op Bestevaer is alleen voor noodgevallen).
  • Was voordat je naar Bestevaer vertrekt thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden.
  • Was bij aankomst bij Bestevaer je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden.
  • Kom niet te vroeg naar Bestevaer en vertrek direct na afloop van de opkomst.
  • Ouders: zet je zoon/dochter af bij de slagboom, ga niet mee het terrein op en vertrek direct weer.
  • Neem je eigen eten en drinken mee en deel geen eten met anderen.
  • Was je handen voordat je iets gaat eten en/of drinken.
  • Alle opkomsten zijn in de buitenlucht, dus bij slecht weer gaat de opkomst niet door (de leiding informeert je hierover).

Heeft u vragen over hoe wij als vereniging omgaan met de maatregelingen aangaande Corona? Neem contact op met secretaris@bestevaer.org

Bij nieuwe ontwikkelingen en of meer duidelijkheid omtrent bijvoorbeeld kampen, dan zullen wij dat delen.